Teraz jest 2018-10-23, 01:26

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2008-02-14, 22:14 
Offline

Dołączył(a): 2008-02-14, 21:53
Posty: 2
Inaczej się go niestety nie da określić. Te pisane cienkim fontem literki są tak nieczytelne, że 8 czy 9 razy wpisywałem tekst aby się zarejestrować.

A pomysł z kilkudziesięcioma wygenerowanymi obrazkami pomaga komuś kto chciałby zaspamować forum - może obrabiać każdą literkę osobno - starczy, że robot będzie umiał odczytać 10% , potem tylko będzie próbował aż dostanie "swój" zestaw.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2008-02-15, 17:57 
Offline

Dołączył(a): 2007-03-13, 10:08
Posty: 241
Lokalizacja: Białystok
wczesniej bylo duzo spamu, po wprowadzeniu captcha zniklo calkowicie

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-05-29, 10:36 
Offline

Dołączył(a): 2009-05-29, 10:29
Posty: 2
Lokalizacja: Katowice
MadX napisał(a):
Inaczej się go niestety nie da określić. Te pisane cienkim fontem literki są tak nieczytelne, że 8 czy 9 razy wpisywałem tekst aby się zarejestrować.

Zgadzam się z przedmówcą! Captcha na forum jest idiotyczne. Popieram walkę ze spamem wszystkimi czterema kończynami, ale wypadałoby zainstalować nieco lepszy moduł antyspamowy niż to cuś, co jest teraz. Mi udało się zarejestrować konto za trzecim razem, ale od mrużenia oczu mam chyba o -1 na okularach przy następnej wizycie u okulisty! :/ Litery są maleńkie, kompletnie nieczytelne, a przy tym wybrano taki font, że co najmniej kilka wygląda na dwie różne.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-05-29, 14:10 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-08-06, 18:51
Posty: 470
Lokalizacja: Warszawa
Poza tym dalej nie zlikwidowano tego durnego "Żeby upewnić się, że nie jesteś robotem, wpisz literki znajdujące się na obrazku" :P

_________________
Nierób z zawodu, tłumacz z zamiłowania.

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-05-29, 16:22 
Offline

Dołączył(a): 2007-04-14, 18:59
Posty: 533
Kuj2 napisał(a):
"Żeby upewnić się, że nie jesteś robotem, wpisz literki znajdujące się na obrazku" :P


No proszę, to już nie wystarczy spojrzeć w lustro... ;)

_________________
b_o_b


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-01-30, 21:33 
Offline

Dołączył(a): 2015-01-30, 21:27
Posty: 5
No kaptcha już jest na wszystkich prawie forach lub też jakieś zabezpieczenie inne.

_________________
Kasia


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-05-12, 10:45 
Offline

Dołączył(a): 2015-05-12, 10:31
Posty: 3
Lokalizacja: Warszawa
Rejestrując się dzisiaj, z captchą nie było najmniejszego problemu :)

_________________
Problemy z nauką angielskiego?
http://www.skyblue.edu.pl/


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL