Zgadzam się, że instrukcja jest napisana tak, że trzeba się zarejestrować na forum, żeby zgłosić brakujące słowo.
U mnie jednak link pod słowami:
formularza zgłoszeniowego nie działa. Czy u Ciebie też?
Zgłosiłam problem do adminów.
Zgadzam się, że zgłaszanie brakujących słówek mailem bez rejestracji na forum jest wygodniejsze dla użytkowników. Kiedyś była taka możliwość, bo sama z niej kiedyś korzystałam. Ale...
Jeśli zgłoszenie zawiera tylko brakujące słowo a nie ma tłumaczenia (90% przypadków), to jest tylko w połowie użyteczne, zarówno dla zgłaszającego jaki i dla administratorów słownika. Zwykle użytkownik zgłasza, że brakuje mu słowa po czym znajduje go gdzieś indziej i już nie wraca z tą informacją.
Jeśli słowo jest zgłoszone na forum w działach:
PL: Polskie słowa i wyrażenia/Polish words and terms / Brakujące w DICT tłumaczenia polskich słów i wyrażeńalbo
EN: Angielskie słowa i wyrażenia/English words and terms / Brakujące w DICT tłumaczenia angielskich słów i wyrażeńto wtedy jest to z pożytkiem i dla zgłaszającego i dla słownika: zgłaszający otrzymuje odpowiedź od innych użytkowników forum, czasem rozbudowaną o dodatkowe wyjaśnienia, a słownik zyskuje użyteczne tłumaczenie, które po weryfikacji można dołączyć do bazy.
Myślę, że rejestracja na forum nie jest skomplikowana i nie wymaga podawania wielu danych, więc jak komuś zależy to się zarejestruje. W końcu na forum można znaleźć wiele ciekawych informacji.
Zasady zgłaszania i wykorzystania nowych słówek i ich tłumaczeń są opisane w pkt. 16 i 18 Regulaminu forum.
Dla Twojej (i nie tylko) wiadomości: w ubiegłym tygodniu bazy słownikowe powiększyły się o ok. 600 słówek.