http://forum.dict.pl/

DICT i telefon..
http://forum.dict.pl/viewtopic.php?f=5&t=3023
Strona 1 z 2

Autor:  szevc [ 2005-08-06, 20:04 ]
Tytuł:  DICT i telefon..

czesc, witam..

chcialem sobie sciagnac mobile'owa wersje e-dicta.. posiadam telefon nokia 3100 i sobie zupelnie nie radze..

czy jest wogole mozliwosc sciagniecia ww na ww sprzet?
wydaje mi sie, ze wersja telefoniczna mogla by byc bardzo przydatna..

czy ktos, kto to robil moglby mi pomoc, ewentualnie naprowadzic.. (wlasciwie robie wszystko wedlug pomocy na stronce ale jednak jest mi sie nie udaje)

pozdrawiam..

Autor:  GZ [ 2005-08-06, 22:42 ]
Tytuł: 

Witam.

Wprawdzie nie mam Nokii ani nie instalowałem tego midletu przez WAP ale jeśli napiszesz dokładniej, w którym miejscu masz problem i jaki to postaram się w jakiś sposób pomóc albo zainteresuję tym problemem osobę kompetentną.

Pozdr,
GZ

Autor:  szevc [ 2005-08-07, 13:37 ]
Tytuł: 

sprawa wyglada nastepujaco..

menu >> uslugi >> zakladki >> wybieram zakladke slownika, ktora wczesniej stworzylem z dobrym adresem >> a potem wlasnie nie wiem co..
>>idz do (?) - wowczas tel. nawiazuje polaczenie gprs i pojawia sie ikonka z textem slownik DICT (czyli wszystki sie zgadza)

nastepnie w opcjach mam do wyboru m.in.:
otworz - raczej nie, bo otwiera mi plik w formie textowej..
lacza do plikow (?)
inne opcje >> ??

moze inaczej..
problem polega na tym, ze na zadnym poziomie menu w moim aparacie nie moge odnalezc funkcji pobierz..

Autor:  GZ [ 2005-08-07, 20:54 ]
Tytuł: 

szevc napisał(a):
moze inaczej..
problem polega na tym, ze na zadnym poziomie menu w moim aparacie nie moge odnalezc funkcji pobierz..

Hmmm... Sprawdziłem na swoim SE610 i mam dokładnie ten sam problem... :?
Albo obaj jesteśmy "technologically impaired" ;) albo coś jest skopane na serwerze.
Jutro dam znać komuś kto to (mam nadzieję) naprawi, więc zerkaj co jakiś czas do tego wątku.

Pozdr,
GZ

Autor:  szevc [ 2005-08-29, 12:13 ]
Tytuł: 

hej,

czy cos sie zmienilo z tym plikiem na servie??
ja nie zmienilem zdania i caly czas mam ochote sciagnac sobie slownik na telefon :))

pozdrawiam..

Autor:  GZ [ 2005-08-29, 16:40 ]
Tytuł: 

szevc napisał(a):
czy cos sie zmienilo z tym plikiem na servie??

Niestety, nic mi o tym nie wiadomo, więc przypuszczam, że nie... :(

Cytuj:
ja nie zmienilem zdania i caly czas mam ochote sciagnac sobie slownik na telefon :))

No to spróbuję się czegoś więcej jutro dowiedzieć i ewentualnie odezwę się na PW jeśli coś mi się uda ruszyć :)

Pozdr,
GZ

Autor:  kaloria [ 2005-09-12, 18:55 ]
Tytuł:  hjuston, hjuston, mamy problem...

Ja tez mam problem ze ściągnięciem słownika. Mam Philipsa 355. Do pewnego momentu wszystko idzie jak z płatka, ale...
Wchodzę w ta zakładkę, pojawia sie napis DICT, czy cos takiego (taki, żeby na niego kliknąć) klikam, wchodzę, pojawia sie nastepna stronka z mnóstwem napisów i co dalej?? Ani wejśc w to dalej, ani nie ma nic o pobieraniu... A ja naprawdę chciałabym mieć ten słownik na phonie ;)))

Autor:  GZ [ 2005-09-12, 22:05 ]
Tytuł:  Re: hjuston, hjuston, mamy problem...

kaloria napisał(a):
Ja tez mam problem ze ściągnięciem słownika. [...] A ja naprawdę chciałabym mieć ten słownik na phonie ;)))

No to zaczyna się robić ciekawie... :) A im więcej osób będzie chciało korzystać z tej aplikacji tym ciekawiej będzie... :twisted:

Poczytałem trochę o tym Twoim telefonie i o ile nie posiadasz niedostępnego w Polsce kabla do podłączenia go do komputera to ze ściągnięciem aplikacji będzie problem.
Możesz oczywiście spróbować wpisać w zakładkę http://java.dict.pl/DICT.jar zamiast http://java.dict.pl/ ale nie mam pojęcia czy to zadziała.

Autor:  kaloria [ 2005-09-13, 11:18 ]
Tytuł: 

Nie, kabla nie mam... A jak wpisuję ten adres od zakładki i chcę wejść, to pojawia się napis, że wystąpił jakis błąd... :(

Autor:  MPS [ 2005-10-03, 17:33 ]
Tytuł: 

zarowno .jad jak i .jar sciagaja mi sie jako pliki tekstowe, jak sciagnac do tela ten slownik? mam nokie 7610, wiec nie ma problemu z java.

Autor:  GZ [ 2005-10-03, 21:36 ]
Tytuł: 

A masz kabelek albo połączenie via IrDA lub BT? Jeśli tak to możesz ściągnąć jara do komputera i przesłać do telefonu...
Tyle, że jest szansa, że coś się posypie podczas działania midletu - było takie zgłoszenie na forum.

Autor:  MPS [ 2005-10-04, 13:48 ]
Tytuł: 

sprobuje...

Autor:  marlon0 [ 2005-10-24, 22:08 ]
Tytuł:  Hey

Chciałem ściągnąć sobie ten słownik na nokie 6600 ale zupełnie się gubie... jakby ktoś był w stanie mi poóc to byłbym naprawde wdzięczny.
pozdrawiam

Autor:  GZ [ 2005-10-25, 21:11 ]
Tytuł:  Re: Hey

marlon0 napisał(a):
Chciałem ściągnąć sobie ten słownik na nokie 6600 ale zupełnie się gubie...

W którym miejscu się gubisz? Podaj jakieś szczegóły...

Autor:  marlon0 [ 2005-10-25, 21:27 ]
Tytuł: 

no niby się ściąga ale zapisuje się w formie pliku tekstowego... nie wiem czym to jest spowodowane

Strona 1 z 2 Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/