Teraz jest 2019-07-20, 16:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2005-09-01, 21:26 
Offline

Dołączył(a): 2005-09-01, 20:59
Posty: 2
witam

pobralem wlasnie i zainstalowalem oraz uruchomilem w swoim telefonie NOKIA 6310i apl. DICT v.2.0
korzystam z transmisji GPRS
jednak w trakcie proby tlumaczenia PL->EN po wykonaniu 'pobieranie' wyswietla sie kom.:
'blad aplikacji' , w szczegolach opisany jako :

'java/lang/StringIndexOutOfBoundsExeption
String index out of range:86
'

- co zrobic aby przywrocic dobre dzialanie aplikacji?

michalak[/b]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2005-09-01, 22:14 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2004-03-22, 22:38
Posty: 1837
Lokalizacja: Zielona Góra
Michalak napisał(a):
witam

Witaj.
Cytuj:
pobralem wlasnie i zainstalowalem oraz uruchomilem w swoim telefonie NOKIA 6310i apl. DICT v.2.0

Czy pobrałeś aplikację według zamieszczonej instrukcji? Pytam bo mnie i jeszcze jednej osobie się to nie udało...
Cytuj:
korzystam z transmisji GPRS
jednak w trakcie proby tlumaczenia PL->EN po wykonaniu 'pobieranie' wyswietla sie kom.:
'blad aplikacji' , w szczegolach opisany jako :

'java/lang/StringIndexOutOfBoundsExeption
String index out of range:86
'

Czy opisany błąd pojawia się przy próbie tłumaczenia każdego słowa czy też może dzieje się tak tylko przy próbie tłumaczenia długich słów lub wyrażeń?

Cytuj:
- co zrobic aby przywrocic dobre dzialanie aplikacji?

Chyba tylko cierpliwie czekać... :(
Ja to zgłoszę w odpowiednie miejsce, ale co z tym będzie dalej to niestety nie zależy już ode mnie...

Pozdrawiam,
GZ

_________________
"I love deadlines. I love the whooshing noise they make as they go by." [Douglas Adams]


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-02, 10:12 
Offline

Dołączył(a): 2005-09-01, 20:59
Posty: 2
czesc
cieszy mnie , ze sie tutaj czyta posty :)
wiec do rzeczy:
Cytuj:
Czy pobrałeś aplikację według zamieszczonej instrukcji?

-ja natrafilem na DICT'a jako na wynik wyszukiwania, w google/mobile web do hasla 'slownik', i pobralem oraz zainstalowalem niemal jednoczesnie i intuicyjnie ,tak ze nawet nie bardzo pamietam szczegoly - nie bylo zadnego problemu;
Cytuj:
Czy opisany błąd pojawia się przy próbie tłumaczenia każdego słowa

-tego nie wiem; testy jakie przeprowadzilem, byly trywialne - probowalem na slowach: key, dog, cat i w druga strone : dom,kij,kot, niestety z wiadomym rezultatem;
Cytuj:
cierpliwie czekać

- 'W dworcowej poczekalni na stacji PKP
Lubię posiedzieć czasem
Bo gdzie lepiej czeka się ?' ...i blues 8)

michalak


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL